Професорка немачког језика Душица Рајевац одржала је 21.3.2023. огледни час „Salzburg – die Stadt der Kulktur“ / „Салцбург – град културе“.
 
Ученици IV-4, смер архитектонски техничар, посетили су изложбу Аустријског културног форума „Архитектура у Салцбургу," као и пратеће изложбе на тему Салцбурга, које су недавно биле приказане у нашој школи.
Своја запажања и утиске представили су у занимљивој видео-презентацији подељеној у три дела: знаменитости града, архитекте које су значајне за град и занимљивости града.
У наставку кроз занимљиве вежбе увежбавало се градиво, а на крају су ученици имали улогу туристичких водича и присутнима на тај начин представили неке од знаменитости.
 
Овакви часови доприносе позитивној атмосфери на часу, прихватању наставника не само као ауторитета већ и као сарадника и добронамерног партнера у учењу и раду, развијају вештине презентације и комуникације. Ученици схватају предности тимског рада, уважавају другачије мишљење и прихватају различитости у ставовима, развијају толерантност кроз дискусују и повезују научено из више области.
 
Часу су присуствовале и заинтересоване колеге, које су заједно са ученицима, на крају часа, учествовале у квизу о Салцбургу.